AKIN AKINÖZÜ- Interviu integral în revista EPISODE YERLİ

La cererea cititorilor am pregatit acest articol, cu interviul integral acordat de îndrăgitul actor Akın Akınözü revistei EPISODE YERLİ, ediția septembrie/octombrie 2019.

Akin Akinozu: Revista Episode Yerli
Septembrie / octombrie 2019

Septembrie 2019,

Serialul Hercai, care și-a început aventura pe ecran în sezonul de iarnă precedent, este acum foarte așteptat pentru noul sezon. Ne-am întâlnit cu Akin AkinozuMiran în serial – înainte de a merge la Mardin pentru filmări. Am vorbit despre Hercai, despre Miran și despre scopurile sale cu privire la viitor.

După un sezon aglomerat, cum a fost vacanța de vară?

Akın Akınözü: După ce am terminat primul sezon, am mers la serviciul militar pentru a-mi îndeplini datoria de cetățean. Când m-am întors, mi-am refăcut energia petrecând timp cu familia și prietenii mei.

Ești pe cale să începi să filmezi noul sezon a serialului Hercai, care a fost unul dintre cele mai vizionate seriale ale sezonului trecut. Ce înseamnă Hercai pentru tine?

Akın Akınözü: Pentru mine Hercai este un proiect care mi-a permis cel mai mare prilej de a mă exprima, pe care l-am avut vreodată. Mi-a oferit primele rezultate semnificative ale efortului și forței mele de muncă.

Miran era de fapt un bărbat care a crescut într-un oraș tradițional cu o bunică care susține patriarhia; era dur, era condus de răzbunare. Dar spre sfârșitul primului sezon a ajuns să se cunoască pe sine și a făcut pace cu sentimentele sale. Cum l-ai descrie pe Miran și cum te face să te simți această schimbare a personajului?

Akın Akınözü: Eu şi cu antrenorul meu de actorie, l-am imaginat pe Miran ca un bărbat care era închis într-o casă de gheață de când avea 6 ani. Dar întâlnind-o pe Reyyan la Mardin, unde s-a întors să-și ducă la îndeplinire planul de răzbunare, a topit încet gheața din jurul inimii sale. Ca actor, m-a trecut printr-o călătorie incredibilă de descoperire, pentru a experimenta bogăția de emoții, pas cu pas, care apar de sub gheață. O descriere a personajului care rezumă toate a fost făcută de unul dintre regizorii noștri, Benal Tairi și cred că i se potrivește lui Miran – este „Un Terminator emoțional”.

Miran a rănit femeile care l-au iubit și el a construit ziduri între oameni și el însuși și, în ciuda tuturor, el este un idol, în special pentru adolescenți și adulți tineri. De ce crezi că este asta?

Akın Akınözü: Pentru că am putut să-i arătăm publicului inima iubitoare care a fost îngropată sub gheață.

Care a fost cea mai interesantă situație pe care ai avut-o cu fanii tăi, sau o amintire care include fanii ?

Akın Akınözü: Într-una din zilele de filmare din Urfa, în timp ce mă odihnisem la hotelul în care stăteam, directorul nostru de fotografie m-a sunat și m-a rugat să cobor la parter. Când am coborât de la etaj, fără să știu ce se întâmplă exact, am văzut un grup de 300-400 de oameni care mă întâmpinau cu strigarea „Miran”. Mulțumesc încă o dată tuturor fanilor mei pentru interesul intens manifestat de aceștia.

În general, tinerii vor să studieze artele, familiile lor își doresc să aibă și un alt loc de muncă. Dar pentru tine, lucrurile s-au dezvoltat în sens invers, mama voia să studiezi actoria, dar ai ales să studiezi matematica. Care a fost obiectivul tău în acel moment și cum ai decis să devii actor ulterior?

Akın Akınözü: Este mai corect să spun că mama mi-a spus că am opțiunea să studiez actoria, decât să spun că vrea să o studiez. Dar în acele zile, interesul meu era pentru matematică și știință. În ultimul meu an de studiu „Matematică Aplicată” pe care l-am ales în conformitate cu interesul meu, recunoașterea mea despre unitatea artelor cu științele, m-a determinat să aflu mai multe despre acest domeniu, căruia nu-i mai acordasem atenție și așa ca urmare, acțiunea a devenit primul pas în această nouă călătorie a mea.

Care sunt primele puncte pe care le-ai dat atenție când ai citit pentru prima dată un personaj din scenariu. Ce fel de metode utilizezi în timp ce lucrezi la acel personaj?

Akın Akınözü: Primul punct este de a vedea dacă există un conflict descris cu exactitate al unui personaj sau nu. Atunci scopul meu este să internalizez acest conflict, prin utilizarea diferitelor tehnici de acțiune pe care le-am învățat și să dezvolt un mod unic de a-l înfățișa.

PE SCURT –

✔Ebru Sahin în 3 cuvinte:

Akın: Parteneră – Energetică – Curioasă

✔Cem Karci cu 3 cuvinte:

Akın: Profesorul meu – Creativ- Vecin

✔Cahit Gok cu 3 cuvinte:

Akın: prieten – stăpân – curat

✔Tansu Tasanlar cu 3 cuvinte:

Akın: prieten, Fenerbahce (echipa de fotbal) – Hiperactiv

Ești unul dintre cei mai iubiți, urmăriți, admirați actori ai acestei generații, dar nu prea preferi să fii atât de vizibil / să fii mereu în public. Te străduiești să limitezi vizibilitatea, cu excepția locului de muncă (chiar și pe social media). Care sunt motivele tale pentru a încerca să nu fii văzut într-o epocă în care să fii văzut mult te face mai popular și mai bogat?

Akın Akınözü: Cred că un actor are responsabilități pentru proiect atât în interior cât și în exterior și am observat că, în această epocă de socializare în care trăim, aceste responsabilități sunt mai critice și provoacă mai multe dificultăți. Fac tot posibilul să dețin personajul meu și povestea pe care o spunem în viața mea personală și pe conturile mele de socializare. Evident, asta este mai puțin vizibil, cu excepția jobului meu.

Ai studiat matematica într-una dintre cele mai bune universități. Cei mai mulți matematicieni buni sunt interesați și de literatură. Ai interes pentru literatură? Care sunt genurile / autorii dvs. preferați?

Akın Akınözü: Ca matematician care alege mai târziu actoria – această relație mi se pare familiară. (râde). Dar mă interesează mai degrabă filozofia decât literatura, studiez de fapt filosofia chiar acum în universitatea deschisă. Mai ales, filozofia, Stoa mă influențează profund cu practicile pe care le oferă, care îmbunătățesc calitatea vieții de astăzi. Filozoful pe care îl urmăresc îndeaproape este Epiktetos.

PE SCURT:

Akin Akınözü : Persoana al cărei sfat îl păstrez în minte este tatăl meu.

Akın Akınözü: Dacă ar trebui să ascult o singură melodie pentru tot restul vieții, aș alege Bryan Adams- Heaven.

Ce faci pentru a te motiva când ești disperat, obosit sau bolnav de lucruri? Care este deviza ta, dacă ai una?

Akın Akınözü: Eu cânt melodii și dansez la duș. Motto-ul meu este: AKIN DO IT!

Cu ce îți place să-ți începi ziua? Ceai sau cafea?

Akın Akınözü: Cafea.

Alimentele tale preferate în Mardin?

Akın Akınözü: Ei bine, sunt pescatarian.

Susții o echipă sportivă? Care?

Akın Akınözü: Beşiktaş

Cartierul / locul / districtul tău preferat din Ankara?

Akın Akınözü: Tunalı Hilmi

Cartierul / locul / districtul tău preferat din Istanbul?

Akın Akınözü: Casa mea.

Cartierul / locul / districtul tău preferat în străinătate?

Akın Akınözu: Los Angeles.

Să ne imaginăm fără limită pentru perioadă, gen sau buget, că sşti unul dintre numele care vor fi într-un proiect, un serial sau un film adaptat dintr-un roman (turcesc sau străin). Din ce adaptare a romanului ai dori să faci parte?

Akın Akınözü: Romanul profesorului Dr. Cengiz Yalçın – pe care am avut șansa să-l cunosc în persoană – numit „2018: Un roman al rebeliunii globale”, m-a emoționat când l-am citit prima dată. Sper să pot simți entuziasmul de a face parte din adaptarea acestei cărți.

Există oameni istorici pe care doreşti să-i înfățișezi?

Akın Akınözü:Aș dori să -l înfățișez Fatih Sultan Mehmet, datorită profunzimii emoționale și mentale pe care o are personajul.

Ai proiecte viitoare de teatru sau film ?

Akın Akınözü: Ca actor care se află la început de drum, mi-am făcut niște promisiuni, aștept momentul potrivit.

Ai trăit în SUA mulți ani, o mulțime de actori își doresc să joace și într-un film sau serial american. Îţi doreşti asta, și crezi că dacă ai trăit acolo te-ar ajuta în profesia ta?

Akın Akınözü: Tocmai ai răspuns perfect despre scopul meu și motivul pentru care aș putea fi un candidat puternic pentru a atinge acest obiectiv, cu întrebarea dvs. (râde)

Există un serial străin pe care îl urmărești cu pasiune? Cine sunt actorii în care urmăriți absolut fiecare proiect în care se află?

Akın Akınözü: Am urmărit toate sezoanele serialului Game of Thrones. În ultima vreme am urmărit şi Dark.

Daniel Day Lewis, dar a spus că a renunțat să fie actor …

Ai și vise să lucrezi şi în culise? Cum ar fi scenariul, poate scriind și regizând propriul tău film …

Akın Akınözü: Și producându-l . (râde)

Care sunt cărțile tale înainte de somn?

Akın Akınözü: Ömer Khayyam- Rubaiyat.

Sugestia mea este George Orwell – 1984.

Filmul pe care l-ai urmărit ultima dată?

Akın Akınözü: Roma.

Ce fel de dileme, anxietate și situații îl așteaptă pe Miran în noul sezon?

Akın Akınözü: Aștept cu nerăbdare împreună cu tine …

Publicul a iubit chimia dintre tine și Ebru Sahin. Pe platourilede filmare care sunt situate în afara Istanbulului, actorii petrec mai mult timp împreună. Ce poți spune despre procesul de colaborare cu partenerul tău de la primul episod?

Akın Akınözü: Platourile de filmare situate în afara Istanbulului nu necesită doar să colaborăm, ci și să trăim armonios cu întreaga echipă. Și sunt recunoscător că eu şi Ebru am putut stimula această chimie încă din prima zi.

Îți petreci zilele libere în Mardin? Ce faci acolo?

Akın Akınözü: Le petrec în general în Mardin. Pentru a mă odihni, încerc să petrec timp pentru activitățile care mă fac să mă simt bine. Uneori este sport și alteori citind o carte.

Care scene au fost cele mai influente pentru tine în timp ce recitai sau priveai Hercai?

Akın Akınözü: Atât din cauza intensității emoționale a scenei, cât și a împărtășirii ei cu o actriță experimentată precum Ayda Aksel, scena cu Miran și Azize în finalul sezonului m-a influențat profund. Pe de altă parte, datorită editărilor făcute la masa de repetiție, unele scene capătă o aromă nouă. Cred că și aici muzica de fundal are un rol important. În sezonul trecut, una dintre cele mai influente scene pentru mine a fost scena flashback, în care Miran a văzut-o pe Reyyan pentru prima dată. Mulțumesc din nou întregii echipe pentru munca și forța lor.

Sursa: Revista Episode Yerli

Interviu: Ozlem Ozdemir

Fotografii: Ozan Balta

Director Art: Cansu Ozcomert

Editor de modă: Taylan Gul

<span>%d</span> blogeri au apreciat: